Op 13 Juli 2006 kun je bij LosGoud een selektie horen uit de Top 40 van

13 Juli 1968

De nummers die met een rode stip zijn aangeduid worden gedraaid.

Als je op de Top 40 hieronder klikt kun je ’t programma beluisteren.

 

 

Hoewel deze toen nog niet gedrukt werd, bestond er toen al een tipparade

Zo zag die er voor de week van 13 Juli 1968 uit

 

Deze Week

Vorige Week

Artiest(en)

Titel

1

2

Los Bravos

Bring A Little Lovin'

2

7

The Kinks

Days

3

--

The Small Faces

The Universal

4

4

John Woodhouse

Schenkt Man Sich Rosen In Tirol

5

5

Timebox

Beggin'

6

--

Tom Jones

Help Yourself

7

--

Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich

Last Night In Soho

8

15

Gary Puckett & The Union Gap

Lady Willpower

9

--

The Golden Earrings

Dong-Dong-Di-Gi-Di-Ki-Dong

10

11

Het Lowland Trio

Ik Kan Geen Kikker Van De Kant Af Duwen

11

19

Raymond Frogatt

Callow-La-Vita

12

14

The Monkees

D.W. Washburn

13

--

Cliff Richard

I'll Love You Forever

14

--

The Eddysons

A Face

15

20

The Cupid's Inspiration

Yesterday Has Gone

16

13

Will Tura

Viva El Amor

17

--

The Who

Dogs

18

16

Martine Bijl

Belletjes

19

--

Richard Harris

Mac Arthur Park

20

--

The Crazy World of Arthur Brown

Fire

 

Van wat er muzikaal zoal te beleven was in de maand Juli 1968 kun je hieronder een selektie van foto’s en songteksten bekijken uit deze Muziek Expres:

 

 

 

 

Gestegen van 14 naar 8.

 

Met de Volendamse Cats is het ook al weer raak. Het ziet ernaar uit dat deze jongens geen flop kunnen maken, want ook hun nieuwe ,,TIMES WERE WHEN" staat alweer hoog genoteerd. Hij heeft zelfs de top tien gehaald en het is alweer een aardig tijdje geleden dat een vaderlandse formatie zo'n hoge klassering haalde. Het is dus weer duidelijk CATS-TIJD

 

 

 

Gezakt van 4 naar 5 is de formatie Blue Cheer met hun Summertime Blues.

 

 

Even voor hun eerste L.P. in Amerika uitkwam zei een discjockey van een undergroundstation in San Francisco: „Als ik alle verzoeken voor Blue Cheer-platen  moet draaien, heb ik geen tijd meer over om andere platen te draaien."

 

Voor de geinteresseerden even een paar technische gegevens. De Blue Cheer beschikken over 6 Marshall versterkers, die speciaal geimporteerd zijn uit Engeland en verder hebben ze 24 speakerkasten staan. Paul heeft een complete set van twee drumstellen. Aan een Image ontbreekt het deze groep niet, dat is duidelijk. Mede hierdoor is hun eerste single “SUMMERTIME BLUES" meteen een wereldsucces, geworden en we twijfelen er niet aan of er zullen er weldra meer volgen.

 

 

Stationair op nummer 6 staat Honey van Bobby Goldsboro

 

 

Hit na hit heeft Bobby Goldsboro geschreven, maar andere artiesten profiteerden ervan. Zijn eigen composities hebben hem naar de top van de Amerikaanse pop gevoerd, maar in Europa werd iedere keer een coverversie een hit in plaats van Bobby's plaat. Dit was een nogal trieste gang van zaken moor Bobby, was, want gelukkig is daar verandering in gekomen. De man waaraan bijvoorbeeld Dave Berrv “Little Things" heeft te danken, heeft nu eindelijk, na vier jaar het zo verdiende succes in Europa gevonden met „HONEY". Uiteraard, zouden we haast zeggen. hebben een aantal artiesten het nummer gecoverd. maar dit keer was Bobby toch te sterk voor hen. Misschien komt het wel omdat hij., HONEY•' niet zelf' heeft geschreven. Eigenlijk is dit een vreemde zaak, want zijn eigen composities zijn stuk voor stuk geniaal. maar toch heeft hij ze niet zelf naar de top kunnen voeren in Europa. Hoe dat mogelijk is begrijpen we niet zo best: met .”HONEY” bewijst hij dat hij toch echt wel kan zingen, dus daaraan kan het niet liggen. Misschien waren zijn songs, in zijn eigen versie dan, niet geschikt voor Europa.' Ach, we kunnen nu wel naar een verklaring zoeken, maar in feite is dat helemaal niet nodig. Bobby Goldsboro heeft nu een hit en daar gaat het om.

 

 

 

Voor de achtste week in de Top 40 en stationair op nummer 2 : The Union Gap met Young Girl.

 

Zanger / Gitarist Gary Pucket richtte in 1967 de Union Gap op in San Diego. De groep werd genoemd naar de stad Union Gap.

 

Gestegen van 13 naar 9.

Links op de foto met blond haar zie je Tony Clarkson:

 

Tony begon in 1963 in „The G. L's" te spelen, een groep uit Birmingham. Na twee plaatselijke talentenjachten gewonnen te hebben werd er een platentest gemaakt. Echter zonder succes. Tony ging toen spelen in de „Wild Cherries '. Een groep met een sexy-act, die alleen bij de meisjes aansloeg. Reden voor Tony om weer van groep te wisselen. “Nickv James Movement" was de naam van de nieuwe groep waarmee in 1965 een coverversie van Lloyd Price's “Staggerlee" werd opgenomen. Geen plaat werd er verkocht, dus ging Tonv maar weer naar de volgende groep, die Zeus heette. Hiermee heeft hij twee platen en een tournee door Duitsland gemaakt. Hierna heeft Ton nog enige tijd deel uitgemaakt van de backinggroep van Cat Stevens.

 

 

 

Heintje staat deze week stationair op nummer 1

 

UNIEKE PRESTATIE VAN HEINTJE

 

13 Jaar is hij en in nog geen jaar tijds heeft hij gepresteerd. wat nog geen enkele Nederlandse artiest voor hem heeft klaargespeeld: drie eerste plaatsen op buitenlandse hitlijsten! Meer dan 2 miljoen platen zijn er al van hem verkocht. Zijn naam: HEINTJE. Al is hij dan geen popartiest, door zijn unieke prestaties verdient Heintje zonder meer onze belangstelling en bewondering. Met zijn geweldige uitvoering van “Mama” stond hij wekenlang nummer één op de hitparades van Duitsland. Oostenrijk en Zwitserland en ook in Nederland werden zoveel exemplaren van deze plaat verkocht, dat Heintje er intussen al een Gouden Schijfvoor in ontvangst kon nemen. Zijn nieuwe hit „ICH BAU DIR EIN SCHLOSS” overtreft het succes van zijn eerste plaat in hoge mate en wat zijn LP betreft, ook deze stond no. 1 op de Duitse LP-lijsten. We geloven niet dat er ook maar één Nederlandse artiest is, die op zo’n staat van dienst kan bogen in zo’n korte tijd en op zulk een jeugdige leeftijd.

 

 

Gezakt van 3 naar 4

Gestegen van 35 naar 20

Stationair op nummer 2

 

En vervolgens, de Veronica programmering in Juli 1968

 

 

En tenslotte de prijzen van een aantal levensmiddelen in ons dorp in die tijd

 

 

 

Terug naar LosGoud op Donderdag