Op 29 Juni 2006 kun je bij LosGoud een selektie horen uit de Top 40 van

25 Juni 1966

De nummers die met een rode stip zijn aangeduid worden gedraaid.

Als je op de Top 40 hieronder klikt kun je ’t programma beluisteren.

 

 

 

Van wat er muzikaal zoal te beleven was in de maand Juni 1966 kun je hieronder een selektie van foto’s en songteksten bekijken uit deze Muziek Expres:

 

 

 

 

Op de 9e plaats in de Top 40 van 25 Juni 1966 staan de vaderlandse Motions met Robbie van Leeuwen (links) die later Shocking Blue zou oprichten

 

 

 

Op nummer 5 in de Top 40 van 25 Juni 1966 staat het welbekende Sloop John B van de Californische Beach Boys.

 

Sloop John B was origineel een Folk Song die uit West Indie stamde uit 1927. Het nummer was ook al opgenomen door de Kingstons.

 

Het idee om dit nummer op te nemen kwam van Al Jardine, die dit aan Brian Wilson voorstelde. Brian en Mike nemen de leadzang voor hun rekening op dit nummer.

 

 

Op nummer 1 staan de Rolling Stones met Paint it Black. Grappige gitaar gebruikten ze toen …

De tekst hiernaast heb ik voor de duidelijkheid nog maar even hieronder gezet:

 

Ja. The Rolling Stones hebben het weer gepresteerd de internationale beat-wereld te overdonderen met hun nieuwste opname.

Ondanks alle boze tongen, die beweren dat Mick, Brian, Keith, Bill en Charlie de Beatles hebben nageaapt door een sitar te gebruiken, is ,Paint it, Black" toch echt wel één van de beste platen die tot nu toe werd uitgebracht.

 

Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat Brian Jones de sitar zou hanteren. Keith Richard vertelt: „Omdat we in het bezit waren van sitars, wilden we die nu ook wel

eens in de studio uitproberen. Het resultaat was toen zo geweldig dat wij besloten de gitaar in een hoek te zetten en dat apparaat ervoor in de plaats te nemen. En volgens mij is dit een goede zet van ons geweest".

Brian Jones is enorm in z'n sas niet de nieuwe aanwinst. Hij verklapt ons trots: “De sitar is afkomstig uit India. Maar de meesten worden in Fiji gemaakt. We zijn daar laatst een paar dagen geweest, en hebben gezien hoe ze gebouwd worden. Ze gebruiken er watermeloenen of pompoenen voor. Je moet er wel bijzonder voorzichtig mee zijn, want ze zijn zo kapot. Ik heb er laatst namelijk ook al een gekraakt"!

 

 

De uit Utrecht afkomstige Jets waren in eerste instantie in Japan, waar ze een aantal LPs uitbrachten, populairder dan in Nederland, met name vanwege Goldfinger. Met de Pied Piper staan ze in de week van 25 Juni 1966 op nummer 8 in de Top 40, samen met Chrispian St. Peters, maar origineel was het nummer van de Utrechtse Jets. Toen Crispian ze zag optreden in Engeland raakte hij zo onder de indruk van het nummer dat hij de studio indook en het zelf opnam.

Ze begonnen eind jaren vijftig als de Rocking Explosives. In 1963 veranderden ze de bandnaam in The Jets.

 

 

Gestegen van 4 naar 3

Gestegen van 13 naar 10

Gestegen van 33 naar 22

 

Onze oren verwenden we met muziek en onze magen met….

 

Dronken we dit toen echt???

 

En vervolgens, de Veronica programmering in Juni 1966

 

 

En tenslotte, dit was je kwijt voor levensmiddelen in ons dorp in Juni 1966

 

 

Terug naar LosGoud op Donderdag